ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

Familia” Uniunii Europene s-a înmulţit de ieri, 01 iulie 2013, cu un nou (al 28-lea) membru, Croaţia, a doua ţară din fosta Jugoslavie (după Slovenia) care speră că apartenenţa la UE o va face mai bogată decât a fost în timpul lui Tito!

Acum, în plină criză economică, liderii celorlalte ţări membre nu au întârziat să-şi manifeste bucuria pentru noul membru al Uniunii Europene. Preşedintele Austriei Dr. Heinz Fischer a participat astfel, împreună cu Preşedintele Croaţiei Ivo Josipovic la un Concert festiv susţinut de Orchestra Filarmonică din Zagreb în Sala de festivităţi a Primăriei vieneze RATHAUS.

 

 

Miss Austria... înfloreşte

 

După cum este de remarcat, şi în alte ţări europene, nu numai în România, promovarea fostelor Miss-uri pe scena politică... înfloreşte.


Roberta Anastase Frank Stronach şi Ulla Weigerstorfer

Dacă Roberta Anastase – Miss România 1994 – a deţinut, timp de 4 ani (2008-2012), funcţia de Preşedintă a Camerei Deputaţilor în România, din partea PDL, iată că acum o altă frumuseţe, austriaca Ulla Weigerstorfer – Miss Austria 1987 – va reprezenta noul partid „Team Stronach” al miliardarului austro-canadian Frank Stronach în Parlamentul Austriei.

Felicitări! Să sperăm că tot mai multe femei frumoase vor face Politica şi viaţa noastră mai frumoasă.

 

Şomajul în Austria... creşte

 

Ministrul federal austriac pentru probleme de muncă, sociale şi apărarea consumatorilor, Rudolf Hundstorfer şi-a manifestat îngrijorarea pentru creşterea fără precedent, cu peste 10,8 %, a şomajului, în prima jumătate a anului 2013, cei peste 314.400 de şomeri reprezentând nivelul maxim atins vreodată în Austria.

Analizând această realitate tristă pentru populaţia austriacă, Ministrul Hundstorfer a constatat că cea mai mare creştere a numărului de şomeri s-a înregistrat în rândul străinilor fără cetăţenie austriacă (18%), al persoanelor de peste 50 de ani (16%) şi al tinerilor între 15 şi 24 de ani (6%) şi a avertizat că, în următoarele luni, nu va fi posibilă nici o relaxare a situaţiei.

Cauza creşterii şomajului în Austria este, după părerea Ministrului muncii, criza economică din Uniunea Europreană care se reflectă negativ şi în economia austriacă, cu toate că numărul de şomeri din Austria este cel mai mic, în comparaţie cu celelalte 27 de ţări membre ale UE.

 

Conferinţa de presă săptămânală... ne foloseşte

 

 În fiecare zi de marţi are loc la Primăria din Viena o conferinţă de presă la care cei peste 40 de ziarişti prezenţi cu regularitate sunt informaţi despre noile proiecte şi succesele edililor vienezi, fiind dezbătute, de asemenea, şi problemele cele mai importante la ordinea zilei.

Marţi, 02 iulie 2013, spre exemplu, a fost analizat proiectul „Neue Solar-Kraftwerke für BürgerInnen” (Noi centrale de energie solară pentru cetăţeni) iniţiat în martie 2013. Conform acestui proiect, începând din iulie 2013 vor fi montate primele 7.800 de panouri de captare a energiei solare, pe acoperişul noii gări centrale „Wien Mitte”, care vor asigura energia electrică necesară pentru circa 800 de familii. Lucrarea, în valoare de 1,7 milioane € este finanţată atît de întreprinderea vieneză de energie electrică „Wien Energie” cât şi de contribuţia financiară a fiecărei familii (950 €), cheltuieli care vor fi amortizate în următorii 25 de ani.

Cât de avantajos este acest proiect vom afla, cu siguranţă, peste un sfert de veac!

 

 

Corespondenţă transmisă de la Viena de

ORBÁN Ágnes Mária