ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Cel de-al 29-lea Campionat European de gimnastică ritmică, s-a desfăşurat în perioada 31 mai - 2 iunie 2013 la Viena în Stadthalle. În primele două zile a avut  loc competiţia pe echipe, competiţiile pentru juniori şi calificările individuale, iar Duminică 2 iunie,  a avut loc finala Campionatului.

      Campionatul este primul eveniment de profil după Olimpiada desfăşurată la Londra în 2012 şi este organizat sub coordonarea Uniunii Europene de Gimnastică. Au concurat delegaţii din 33 de state.
 gimnastica

Ansamblul de  junioare de la clubul LPS Bistriţa

 
      România a fost reprezentată de Alexandra Piscupescu, campioana naţională de la Clubul Sportiv Olimpia Bucureşti, Diana Văleanu de la CSS Reşiţa şi Ansamblul de  junioare de la clubul LPS Bistriţa.
 
 Întrecerile din cadrul Campionatului European de gimnastică ritmică s-au desfăşurat astfel:
      - Vineri, 31 mai 2013 - Concursul individual: cerc şi minge;
      - Sâmbătă, 1 iunie 2013 - Concursul individual: măciuci şi panglică;
      - Duminică, 2 iunie 2013 - Finale: cerc şi minge şi Finale: măciuci şi panglică.
 
      Alexandra Piscupescu - câştigătoarea a trei medalii la etapa de Cupă Mondială de gimnastică ritmică, competiţie desfăşurată în luna aprilie la Bucureşti - a declarat pentru postul TVR2 : ''După părerea mea, ingredientul cel mai de succes este munca. De-a lungul anilor, am muncit foarte mult alături de Irina Deleanu (Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică) şi de Maria Gârbă, antrenoarea mea, încă din perioada când eram mică'.  
gimnastica2 gimnastica3

     După Campionatul European din 1984 şi Campionatul Mondial din 1995, Viena găzduieşte  anul acesta, pentru a treia oară, Campionatul de gimnastică ritmică. Ţara gazdă, Austria a fost reprezentată la acest Campionat de experimentatele gimnaste Caroline Weber şi Nicol Ruprecht.
     Campionatul European de gimnastică ritmică de la Viena a fost dominat de jucătoarele din estul Europei, câştigătoare fiind talentatele gimnaste din Rusia şi Bulgaria.
 
1. Jana Kudrjawzewa, Rusia   2. Margarita Mamun, Rusia    3. Melitina Stanuita, Bulgaria.
 
 
Corespondeţnă transmisă de
Mihai ANTHONY                                                                                                                       Viena, 02.06.2013