ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Vacanta! Se apropie vacanta! Cu cat drag ne aducem aminte de copilarie, de sentimentul de libertate pe care il aveam, desi traiam inca in comunism si pentru multi oameni  nu era simplu sa. Am avut norocul sa ma fi nascut intr-un loc unde eram departe “de lumea dezlantuita”, in Maramures, pe valea Izei. Pentru mine, atunci ca si acum - centrul universului. Prin luna iunie deja mergeam la scaldat, insa sa nu uitam, Iza e apa de munte si era cam rece, dar oare ne pasa noua? Dealurile erau ale noastre, puteam sa hoinarim la cules de ciuperci, sa jucam fotbal o dupa amiaza intreaga, sa ne scaldam pana cand apunea soarele, singura grija era sa nu ne culcam flamanzi. Nu ne temeam ca o sa ajungem prea tarziu acasa ca sa mai prindem desenele animate favorite, nu aveam grija Facebookului, nu erau jucariile pe primul loc. Pe primul loc era joaca in aer liber, voia buna si ascultarea de parinti.  Am avut parte de multa joaca, dar si de munca. Cand era vremea fanului, cu cat drag mergeam la terenurile care se gaseau la distanta de cativa kilometri si mersul pe jos era o bucurie.

Fiind obisnuiti de mici cu greul, copiii de la tara invata sa se adapteze la viata. Multi dintre ei au ajuns oameni de success, chiar daca au plecat din familii modeste. Munca, perseverenta, greutatile au fost pentru ei ceva obisnuit. Occidentul nu realizeaza ce se intampla, copiii care se nasc si cresc aici nu mai sunt motivati – ei au tot ceea ce isi doresc. Aceasta e marea criza a Occidentului, criza unei perspective, absenta unor idealuri spre care sa tinda! De aceea, prin faptul ca zilnic vin emigranti din Est, tarile vestice se imbogatesc, primesc plus valoare.

Un om care nu munceste nu poate sa aprecieze pauza. Pantru majoritatea dintre noi, vacanta va fi binemeritata. Acolo unde vom merge in concediu, sa nu uitam sa ii multumim Celui de Sus: fara voia lui odihna, rasplatirea noastra nu ar fi posibila! Si daca ne intrebam de ce sa-i multumim Domnului, va ofer cateva motive: daca ne trezim dimineata sanatosi, inconjurati de familia noastra, daca avem un loc de munca, daca avem un acoperis deasupra capului, daca copiii merg la scoala si nu ne fac de rusine, din start avem mult mai mult decat o buna parte a populatiei acestui glob! Si pentru toate acestea pe care le stim, dar si pentru cele pe care nu les stim sa-i spunem din inima: iti multumim Doamne!

Pr. Ioan Iulian Hotico