ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Cu ocazia organizării la Timișoara a celei de-a doua ediții a Bienalei de artă Art Encounters și în contextul câștigării de către Timișoara a titlului de Capitală Culturală a Europei 2021, Fundația Art Encounters lansează un curs intensiv dedicat mecanismelor artei contemporane și scrierii de artă.

Tema

Cursul își propune să analizeze modele de scriere de artă, alături de formularea unor sfaturi utile, și să explice modul în care funcționează scena de artă contemporană internațională și locală, pornind de la cea de-a doua ediție a Bienalei de artă contemporană Art Encounters, ce poartă titlul Viața – mod de întrebuințare și care va avea loc la Timișoara între 30 septembrie și 5 noiembrie. Cele patru zile de cursuri vor aborda subiecte precum: Cum scrii despre artă? Critica de artă și jurnalismul de artă – „Bienalizarea” lumii artistice. Ce este o Bienală de artă? – Moduri de lucru cu arta. Ce este un curator? – Valoarea artei. Ce este piața de artă?, împreună cu o parte dintre protagoniștii scenei de artă contemporană din România – istorici și critici de artă, muzeografi, curatori, galeriști și artiști. Cursanții vor avea ocazia să participe, de asemenea, la deschiderea oficială Art Encounters și la turul ghidat al curatorilor acestei ediții, Ami Barak și Diana Marincu.

Arta contemporană are nevoie de un ochi educat, dar și de o privire proaspătă, curioasă, atentă, fără stereotipuri, fără chei de lectură simpliste. În absența unui jurnalism de artă dedicat, scena de artă devine un mediu izolat, desprins de lumea reală, și riscă să vorbească o limbă doar a ei, de neînțeles pentru restul lumii. Jurnalismul de artă înseamnă să faci arta accesibilă și să deschizi „lumile” artiștilor pentru public.

Coordonator curs: Daria Ghiu

Perioada de desfășurare și condiții de participare

Cursul va avea loc la Timișoara în perioada 29 septembrie – 2 octombrie și include și o vizită la Arad.

Cursul se adresează jurnaliștilor culturali care au sub 40 de ani și recomandabil minimum 2 ani de experiență în jurnalism.

Cursul este gratuit, cheltuielile de transport, cazarea și 2 mese pe zi sunt asigurate de organizatori.

Procesul de aplicare

Cei interesați pot trimite aplicațiile prin e-mail la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza " target="_blank"> Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Fiecare aplicație trebuie să conțină:

  • un CV actualizat
  • o scrisoare de intenție (maximum 2000 de semne cu spații, format pdf) despre dorința de a participa la acest curs și interesele personale pentru fenomenul artei contemporane
  • un articol deja publicat despre un subiect cultural (ideal, dar nu obligatoriu, artă, în format pdf).

Deadline pentru trimiterea materialelor: joi, 31 august, ora 17.00
Rezultatele vor fi anunțate luni, 4 septembrie.

 

http://www.artencounters.ro/ro/educatie/jurnalism-de-arta/