ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

COMUNICAT DE PRESĂ


La 5 iulie 2017, Reprezentantul Permanent al României la ONU, Dr. Ion Jinga a susținut o intervenție cu tema “Supplemental indicators for Goal 16: UNDP and the Community of Democracies”, în cadrul celui de-al doilea seminar anual al Grupului de Prieteni ai Guvernării pentru Dezvoltare Durabilă, organizat de Misiunea Permanentă a României la sediul ONU din New York.

 

În intervenția sa, ambasadorul roman a evidențiat importanța Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și a celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) pentru soluționarea cauzelor sărăciei. A subliniat importanța asigurării mijloacelor de implementare, mobilizarea resurselor financiare, construcția capacității instituționale și dezvoltarea tehnologică, importanța datelor și a instituțiilor de implementare și monitorizare.

Amintind că promovarea societăților pașnice și democratice este un pilon central al Agendei 2030, ambasadorul român a salutat rolul PNUD pentru susținerea statelor în curs de dezvoltare în implementarea ODD, precum și numirea noului Administrator al PNUD.

Ambasadorul Jinga s-a referit la importanța dezvoltării unui set cuprinzător de indicatori și a subliniat rolul Comisiei de Statistică a ONU și a Institutelor Naționale de Statistică în adoptarea anul acesta a cadrului global de indicatori pentru ODD.

Referindu-se la ODD 16 și inițiativa Comunității Democrațiilor privind cadrul indicatorilor suplimentari, a prezentat progresele României în procesul de redactare a cadrului indicatorilor suplimentari. Ca viitoare președinție a Consiliului Guvernativ al Comunității Democrațiilor, România va susține implementarea Cadrului Indicatorilor Suplimentari ai ODD 16 ca instrument menit să ajute țările în procesul de monitorizare mai precisă a atingerii acestui obiectiv.

A menționat că România va face Prezentarea Națională Voluntară la Forumul Politic la Nivel Înalt în 2018.