ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Reportaj de Viorel Baetu

Remember:

O splendida poarta din lemn sculptata maiestru "Poarta Maramuresana" aminteste de ziua în care Maramuresul si Viena s-au unit în suflet. Ea strajuieste acum aleile parcului Böhmischer Prater din Viena, simbol al sufletului vienez, unde pe alei plutesc si astazi acordurile neuitatelor valsuri, compuse de Johann Strauss.

La a 6-a editie a festivalului „Ziua Europei” la Viena, au participat si în acest an artisti de valoare din tara Bucovinei, din Maramures si din Viena.

Acest festival, excelent organizat, a  contribuit cu mult succes la pastrarea legaturii cu radacinile culturale si spirituale nationale românesti, la proiectarea culturii si spiritului românesc în spatiul multicultural universal, sau cu alte cuvinte, la promovarea valorilor românesti autentice în lume.


În acest an Asociatia „Cercul Cultural Româno-Austriac UNIREA” si RadioTv UNIREA organizeaza, împreuna cu Ambasada României la Viena si Primaria sectorului X din Viena, a VII-a editie a festivalului "Ziua EUROPEI".

Cu aceasta ocazie, sunt invitati reprezentantii Ambasadelor din Europa la Viena, Asociatiile românesti din Europa si nu numai, jurnalisti de limba româna din diaspora, precum ?i publicul larg din Austria si de pretutindeni, care doreste sa-ti umple sufletul cu un strop de „ambra galbena” din tara strabunilor.

La evenimente va lua parte si Uniunea Internationala a Femeilor Române “UNIFERO“.

Vineri în 10 mai manifestarile din Viena vor debuta cu o conferinta de presa, care va începe la ora 16:00, iar între orele 17:00 si 23:00, se vor desfasura lucrarile mesei rotunde cu titlul generic "Viena, poarta României spre Europa vestica“ o dezbatere pe tema integrarii cu succes a românilor în Europa. Aceasta întrunire  cu reprezentantii Organizatiilor, Asociatiilor si Mass Media din România si din Diaspora va da prilejul creeri de noi legaturi socio-culturale, între cei care gândesc si simt româneste, indiferent  pe care paralela a globului i-a împins destinul.

În data de 11 mai, la Poarta Maramuresana, într-o frumoasa poenita din Böhmischer Prater, va asteapta un bogat program cultural artistic, sustinut de stele ale cântului si jocului românesc, precum si de artisti de la Viena.

Se vor organiza expozitii de arta în aer liber, cenacluri literare, precum si expozitii culinare românesti.

Un alt eveniment marcant va fi lansarea volumelor:


Antologia bilingva Româna-Germana - STARPRESS 2013

si

ROMÂNII SUNT DESTEPTI, ELEVATI SI TALENTATI.

Va invitam la acesta manifestare de exceptie, la care corespondentii nostrii vor fi de prezenti pentru a va informa si a va tine la curent cu defasurarea evenimentelor.