ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!169 avenue Labrie, Laval, Quebec, H7N 3G5, Canada

Tel : +1.514.961.90.91

Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Invitație la dezbatere

 

Cele 5,6 milioane de români din diaspora sunt interesați de realitățile politice, sociale, economice și sunt gata să se implice în condițiile în care ar exista un proiect real de țară. Alegerile prezidențiale din acest an reprezintă o miză importantă pentru evoluția României în viitor. Alături de românii din diaspora sunt și cei din comunitățile istorice, care se uită cu speranță spre țara lor de origine, România.

Asociația Jurnaliștilor Români de Pretutindeni (AJRP) invită candidații la funcția de Președinte, care sunt interesați de soarta românilor de pretutindeni, la o dezbatere în diaspora.

Vă așteptăm la Roma pe data de 11 octombrie 2019, la o dezbatere despre viitorul nostru, eveniment organizat și moderat de către jurnaliștii români de pretutindeni.

 

 

 

Biroul de presă al Asociației Jurnaliștilor Români de Pretutindeni

169 avenue Labrie

Laval, Quebec

H7N 3G5, Canada

Tel. +1.514.961.90.91

E-mail:

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

12 septembrie 2019

 

 

 

Să protejăm casa în care au locuit scriitorul Victor Eftimiu şi poetul Cezar

Ivănescu!

 

Casa din Bucureşti, strada Silvestru nr. 50, sector 2, construită în anul 1894, în prezent

monument istoric, este în pericol de a fi distrusă ca urmare a începerii construirii unui

bloc în imediata apropiere.

Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni atrage atenţia opiniei publice asupra

acestui caz, care însă este departe de a fi unic şi cere intervenţia imediată a autorităţilor

competente pentru oprirea lucrărilor şi efectuarea unei analize aprofundate.

« Dorim ca politica urbanistică a Bucureştiului să ţină cont de valorile istorice şi culturale

inestimabile existente prin eliminarea dezvoltării imobiliare haotice şi fără scrupule. » a

declarat Cristian Bucur, preşedintele AJRP.

 

Biroul de presă al Asociaţiei Jurnaliştilor Români de Pretutindeni

În perioada 10-13 septembrie a.c. la Complexul Expozițional ExCel (Londra, Anglia) se desfăşoară Expoziţia de Echipament Internaţional pentru Apărare şi Securitate 2019.

Aceasta este cea mai largă expoziţie bianuală din lume de echipament pentru apărare şi securitate terestră, marină şi aeriană, care reuneşte cumpărători internaţionali şi experţi militari, furnizori de echipament, reprezentanţi de guverne şi forţe armate din numeroase ţări.

Anul acesta au participat peste 1600 de expozanţi, şi un număr de peste 35 de mii de vizitatori.

Expoziţia este împărţită în zone pe cinci domenii cheie: aerospaţiu, terestru, naval, securitate şi mixt, iar în fiecare din aceste zone sunt prezentate cele mai noi sisteme şi echipamente.

 

OpenWorks Engineering şi SteelRock Technologies au prezentat SkyWall, primul vehicul integrat din lume cu sistem contra-dronă care combină perturbarea frecvenţei radio cu o pânză fizică spre a oferi o apărare extrem de eficientă împotriva dronelor care reprezintă un pericol pentru siguranţa publică. Marina Regală Britanică este prezentă cu mai multe vase de război, alături de Franţa, Olanda şi Belgia, vase care pot fi vizitate prin înregistrarea în prealabil.

 

Pe data de 11 septembrie s-au ţinut două minute de tăcere spre a comemora victimele atentatelor din S.U.A. din 11 septembrie 2001.

 

Zilnic au avut loc demonstraţii ale operaţiunilor maritime, iar vizitatorii pot asista la tehnologiile salvatoare de vieţi prin prezentări medicale live. La expoziţie participă 67 de state şi N.A.T.O. România a avut de asemenea prezentă la eveniment o delegaţie.

 

2019 reprezintă aniversarea a 20 de ani de existenţă a Expoziţiei de Echipament Internaţional pentru Apărare şi Securitate.

 

 

Corespondent: Tatomir Ion-Marius

 

 

 

În zilele de 4-6 septembrie a.c. în clădirea Business Design Centre din Londra (Anglia) a avut loc Festivalul Aviaţiei Mondiale 2019. Acesta este un târg anual foarte important din sfera aviaţiei şi al călătoriei la care participă reprezentanţi de la aeroporturi şi companii aeriene, furnizori de tehnologii, experţi de vârf, formatori de opinie, agenţi de călătorie, dezvoltatori de aplicaţii etc.

La târg au fost prezente peste 200 de standuri expoziţionale la care au fost expuse 12 categorii de produse.

Au avut loc discuţii la mese rotunde asupra viitorului relaţiei între companiile aeriene şi companiile care gestionează călătoriile, au fost prezentate cele mai recente inovaţii din industria aviaţiei, au fost ţinute 90 de seminarii. Tinerii care lucrează în industria aviaţiei, viitorii lideri, au avut oportunitatea să susţină seminarii în spaţiul expoziţional la acest eveniment de marcă.

La Festivalul Aviaţiei Mondiale din acest an au venit peste 4500 vizitatori.

 

Corespondent: Tatomir Ion-Marius